Vrtec Tezno Maribor

Razveselili smo varovance Doma starejših občanov Tezno

Naše sodelovanje z DSO Tezno poteka kontinuirano že vrsto let. Epiidemija je omejila sodelovanje, vendar ga ni prekinila. Tkanje vezi med generacijami smo spletli na drugačen način, našli smo ga tudi v okviru projekta Simbioza giba…

Ob dnevu žena so otroci uresničili željo, da vsem ženskam (poimenovali so jih babice), poklonijo voščilnico. V skupini otrok (Sončni žarki, Zvezdice, Mavrice, Igralčki in Copatki) iz enote Pedenjped, so tako ustvarjali barvite voščilnice. Naredili so prav posebno veliko kuverto in prosili hišnika Marjana, da pošto dostavi v DSO Tezno.

Otroci, kot tudi strokovne delavke so bile vesele, da so ta dan lahko 185 ženskam narisali nasmeh na obraz. S svojim majhnim prispevkom, pa se ponovno naučili, da je povezovanje med generacijami in hvaležnost, ki jo čutimo ob tem, v današnjem času še kako potrebna.

Tudi 1.oktobra 2021 so otroci skupaj s svojimi mentorji, za mednarodni dan starejših, razveselili varovance s presenečenjem, ki so ga otroci ustvarjali z velikim veseljem. Starostnikom so podarili kamenčke prijaznih besed. Mlajši otroci so pobarvali kamenčke, otroci iz starejših skupin pa so nanje zapisali prijazne besede. V zahvalo sta nas takrat na igrišču obiskali dve stanovalki iz DSO Tezno.

Simbioza med generacijami živi in ustvarja prijaznejši jutri…

Skip to content