Vrtec Tezno Maribor

Mednarodno karnevalsko srečanje vrtcev v Sloveniji

Karneval na Ptuju3mV ponedeljek, 3. marca 2014, je ob 10.00 uri na ptujskih ulicah potekalo največje mednarodno karnevalsko srečanje vrtcev v Sloveniji in v tem delu Evrope.

Sodelovalo je več kot 1.500 udeležencev. Na ta način se na najmlajšo generacijo prenaša žlahtna pustna tradicija in karnevalski duh. Po mestnih ulicah in trgih so se sprehodile maškare iz vrtca gostitelja Ptuj, iz nekaterih slovenskih vrtcev in vrtcev iz sosednjih držav. Zarajale so na trgu pred Mestno hišo in nadaljevale pustno rajanje v Karnevalski dvorani na Vičavi. Veselega karnevalskega srečanja so se udeležili tudi otroci, starši in vzgojiteljice skupine Mavrica iz enote Pedenjped,

Predstavili so se s skupinsko masko “Mavrični kitajski zmaj”. Ker v vrtcu Pedenjped s pomočjo kitajske učiteljice Jia otroci spoznavajo kitajsko kulturo in tradicijo, so se odločili za izdelavo maske kitajskega zmaja. Dodali so mu še pridih svoje skupine in ga odeli v mavrico. Pri izdelavi so bili aktivni tudi starši, ki so zavihali rokave in pomagali izdelovati Mavričnega zmaja na pustni delavnici.

 Karneval na Ptuju1  Karneval na Ptuju2
 Karneval na Ptuju3  Karneval na Ptuju4

Skip to content