Vrtec Tezno Maribor

Predstavitev Vrtca Tezno Maribor na sejmu Altermed 2014

Od 14. – 16. Marca 2014 je v Celju potekal 10. sejem Altermed, sejem za tiste, ki jim je zdravje pomembno, sejem zdravega načina življenja, zdravilstva, zeliščarstva, zdrave prehrane, naravne kozmetike in okolju prijaznega bivanja.
Predstavil se je tudi naš vrtec. Strokovne delavke so na stojnici predstavile pomen zelišč v vrtcu. Preko fotografije je bilo prikazano sajenje zelišč in uporaba zelišč pri vsakodnevnih obrokih v vrtcu. Prav tako, da so bili prikazani praktični, didaktični pripomočki za čutno doživljanje zelišč. Obiskovalci so lahko preizkušali svoja znanja o zeliščih, ter si pridobivali nova z uporabnimi nasveti in domiselnimi idejami. Koncept je bil zastavljen tako, da se je skozi otroško zrklo predstavilo tisto, kar se v našem vrtcu dejansko počne.
Kuharice vrtca pa so v demonstracijski kuhinji predstavile tri jedi, katera vsebujejo zelišča in dišavnice, ki smo jih vzgojili na našem vrtu. Pri izboru receptov so bile inovativne, pri pripravi jedi pa suverene. Odziv obiskovalcev je bil zelo dober, saj so slastne jedi in napitki hitro zmanjkali .
Skip to content