Vrtec Tezno Maribor

O fotografiji v našem vrtcu

V Vrtcu Tezno Maribor so se fotografske dejavnosti prvič izvajale v šolskem letu 2011/2012 kot obogatitvena dejavnost (Skozi fotografski aparat vidim z novimi očmi). V naslednjih letih se je obogatitvena dejavnost nadgrajevala kot pilotni projekt, v katerega se je vključil tudi Zavod za fotografsko terapijo.

Od leta 2014/2015, ko so se v projekt vključile vzgojiteljice in načrtno, v različne dejavnosti, vključevale fotografski aparat, so fotografske dejavnosti postale pomemben pripomoček pri načrtovanju, izvedbi in evalvaciji našega dela.

V šolskem letu 2019/2020 smo se vključili v mednarodni projekt Erasmus+ (Eduskills+Media) Fotografija kot orodje za medijsko vzgojo v vrtcih, kjer smo pomagali pri razvijanju spletnega portala Fotografija za otroke (https://media.eduskills.plus). Pobrskajte po omenjeni spletni strani in našli boste veliko idej za  kakovostno preživljanje prostega časa z otroki.

V galeriji si lahko ogledate fotografije, ki so nastale v okviru Fotografskih uric, ki se vsako šolsko leto izvajajo, kot obogatitvena dejavnost v enotah Vrtca Tezno Maribor                                                                  

VABLJENI K OGLEDU!

 F O T O G R A F S K E    U R I C E

Vrtec Tezno Maribor – enota Mehurčki

Starost otrok: 5-6 let

Mentorica: Darinka Kodrič

Skip to content