Vrtec Tezno Maribor

Navodila za starše ob ponovnem odprtju vrtca

Spoštovani starši!

Obvestili smo vas, da se vrtci ponovno odpirajo. Vsi, ki od 18.5.2020, potrebujete varstvo, ste izpolnili izjavo – IZJAVA 1 za ponovno vključitev otroka v vrtec, ob prihodu v vrtec pa morate s seboj prinesti podpisano izjavo – IZJAVA 2 (v kolikor je še niste posredovali). Delovni čas enote je vezan na posamezen oddelek. Vsi oddelki bodo odprti in sicer glede na čas, ki ste ga zapisali v izjavi. Glede na vaše potrebe smo organizirali delovni čas strokovnih delavcev, zato je pomembno, da ga upoštevate!

V vrtcu se bodo  preventivne aktivnosti za zagotavljanje zdravja izvajale skladno s priporočili NIJZ (Higienska priporočila za vrtce v času epidemije COVID-19). Za zaščito tako otrok kot osebja pred okužbo s SARS-CoV-2 je potrebno, da v vrtec prihajajo le zdravi otroci in zdrave osebe, ki pripeljejo otroka. Zelo pomembno je izvajanje splošnih higienskih in ostalih ukrepov.

Navodila za starše ob prihodu v vrtec, katera ste dolžni upoštevati:

V VRTEC PRIPELJE IN ODPELJE OTROKA LE ENA ODRASLA OSEBA (Svetujemo naj otroka pripelje v vrtec odrasla oseba iz istega gospodinjstva).

UPOŠTEVAJTE PRIPOROČENO RAZDALJO, 1,5 – 2m (Starši naj vzdržujejo potrebno razdaljo do strokovnega delavca, drugih otrok in staršev, če prihajajo hkrati).

PRED VSTOPOM V VRTEC SI NADENITE ZAŠČITNO MASKO .

POČAKAJTE Z VSTOPOM, V KOLIKOR STA V PROSTORU GARDEROBE ŽE DVE, OZIROMA TRI ODRASLE OSEBE (navodila bodo v posamezni enoti).

RAZKUŽITE SI ROKE.

OTROKA UREDITE IN ČIM PREJ POSPREMITE V ODDELEK, DA OSTALI STARŠI NE BODO ČAKALI.

RAZKUŽITE SI ROKE OB ODHODU.

Če se bodo v času bivanja pri otroku pojavili kakršnikoli bolezenski znaki, vas bomo takoj obvestili. Po otroka ste dolžni priti v najkrajšem možnem času.

Starši spremljate zdravstveno stanje otroka in v primeru, da otrok zboli, obvestite vrtec in otroka ne pripeljete v vrtec.

Otroci ne prinašajo igrač in knjig od doma. Če otrok potrebuje (predvsem za počitek) »ninico«, dudo in podobno, jo dajte v njegov nahrbtnik, vrečko…in o tem seznanite strokovnega delavca.

Rezervna oblačila naj ima otrok s seboj kot običajno. S seboj naj ima tudi plastično vrečko (namesto pralne), v katero lahko damo umazana in morda mokra oblačila.

Potrudili se bomo, da bo delo v oddelkih potekalo umirjeno, da se bodo otroci počutili varno, sproščeno in sprejeto. Poudarek bomo dali socialnim in emocionalnim potrebam otrok.

Načrtovali bomo veliko dejavnosti, ki pripomorejo k zdravemu načinu življenja. Veliko časa  bo namenjenega igri na igrišču, branju otroške literature, pogovorom z otroki, ustvarjalnim igram in izkoriščanju priložnosti za gibanje otrok.

Dejavnosti v oddelku se bodo organizirale po kotičkih. Uporabljali  se bodo le didaktični materiali, ki se lahko perejo in razkužujejo.

Spoštovani starši – smo pred velikim izzivom tako vi, kot tudi mi. Verjamem, da bomo z veliko mero strpnosti in vašega zaupanja v naše delo, omogočili otrokom prijetno, spodbudno in sproščeno bivanje v vrtcu.

Ravnateljica

Mojca Cvirn

Skip to content