Vrtec Tezno Maribor

Delovanje vrtca od 1.4. – 11.4.2021

Spoštovani starši.

Dobili smo krožnico MIZŠ, kjer nas obveščajo, da je vlada na seji dne 28.3.2021, sprejela ukrepe za zajezitev epidemije covid-19. Ukrepi bodo veljali od 1. aprila do vključno 11. aprila 2021. Vlada je tako izdala Odlok o začasni prepovedi zbiranja ljudi v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja.

Za otroke v vrtcih bo zagotovljeno  nujno vzgojno izobraževalno varstvo. Nujno vzgojno izobraževalno varstvo se organizira za otroke, katerih sta oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec, zaposlena v sektorjih kritične infrastrukture, določenih v 4. členu Zakona o kritični infrastrukturi, v zavodih s področja vzgoje in izobraževanja, zavodih s področja socialne varnosti, v Slovenski vojski, Policiji in v poklicnih gasilskih enotah. Odlok določa, da se zaposlitev staršev ugotavlja na podlagi potrdila delodajalca, kar pomeni, da morajo starši (oba starša ali eden od staršev, ki je samohranilec) vrtcu predložiti ustrezno potrdilo o zaposlitvi.

Potrdilo delodajalca

V času zaprtja vrtcev oziroma, ko vrtci zagotavljajo samo nujno varstvo, so starši, katerih otroci vrtca ne bodo obiskovali, plačila oproščeni. Koriščenje nujnega varstva je za starše plačljivo.

Ker moramo organizirati delo v primeru nujnega vzgojno izobraževalnega varstva otrok, vas prosimo, da ob prihodu otroka v vrtec javite vzgojiteljici ali potrebujete varstvo. Vsi tisti starši, katerih otroci so ta teden odsotni, javite potrebo po nujnem vzgojno izobraževalnem varstvu na elektronski naslov vrtec.tezno@guest.arnes.si do srede, 31.3.2021, do 8.00, (ime in priimek otroka, enoto in skupino katero otrok obiskuje ter ob kateri uri boste pripeljali otroka in kdaj boste prišli po njega).

V vrtec pripeljite SAMO ZDRAVE otroke. 

Glede na prijave otrok, bo organizirano nujno vzgojno izobraževalno varstvo in  predvidevamo, da bo odprta ena enota. Skupine bodo na novo oblikovane. Preko spletne strani vas bomo obvestili, katera enota bo odprta in kakšen bo poslovalni čas enote.

Hvala za razumevanje in ostanite zdravi

Skip to content