Vrtec Tezno Maribor

Prošnja za sodelovanje v raziskavi Nacionalnega inštituta za javno zdravje

Po desetih letih delovanja programa Zdravja v vrtcu stopamo korak naprej.

V tem času se je v program vključilo veliko vrtcev in naredili smo marsikaj, kar uporabljajo tudi tisti, ki niso bili vključeni v program. Vse o programu najdete na spletni strani NIJZ – http://www.nijz.si/zdravje-v-vrtcu .

K skrbi za javno zdravje lahko največ prispeva vsak posameznik zase. Zato je zelo pomembno, da ima dovolj znanja, informacij in obvlada veščine za zdravo izbiro. Znano je, da se učimo vse življenje in da je pametno začeti čimprej. Otroci se najhitreje učijo, zato je dobro, da dobijo prave informacije in dober zgled. Zagotovo so otrokom najpomembnejši zgled starši, veliko pa vseeno lahko prispevajo tudi vrtec, vrtčevsko okolje, vzgojiteljica in pomočnica, … ter vrstniki. Tako so v okolju vrtca zelo pomembne tehnične možnosti ter znanje in kompetence vseh zaposlenih.

Kot Nacionalni inštitut za javno zdravje bi se vam radi še bolj približali in zaposlenim v vrtcu pomagali, da bi pri delu še lažje uporabili znanje in vplivali na vsebine povezane z zdravjem in dobrim počutjem. Ponujamo vam tudi pomoč in podporo regijskega koordinatorja.

Zaposleni na NIJZ čutimo poslanstvo in želimo prispevati k boljšemu javnemu zdravju. Imamo nekaj znanja, ki vam ga lahko ponudimo, če ste za sodelovanje. Da bi vas dobro spoznali in razumeli vaše potrebe smo pripravili tudi krajšo raziskavo. Ker bodo ugotovitve koristile vam in pomagale nam, vas vljudno prosimo za sodelovanje v čim večjem številu. Pomembno je, da spoznamo mnenja tako ravnateljev, kot vzgojiteljic, drugih strokovnih sodelavcev ter staršev. Zato vas prosimo, da povezavo do vprašalnika posredujete vsem naštetim. Še posebej vas prosimo, da v okviru vaših možnosti vprašalnik posredujete tudi staršem otrok v vašem vrtcu.

S sodelovanjem bomo lažje našli skupni jezik.

Do vprašalnika dostopate preko povezave:

Za starše vrtčevskih otrok:

https://www.1ka.si/vrtci2015starsi

 

Zahvaljujemo se vam za vašo podporo zdravju in dobremu počutju ter z veseljem  pričakujemo vaše predloge, pripombe, kritike, pohvale.

Regijski koordinator ……

Nives Letnar Žbogar

Nacionalni koordinator programa Zdravje v vrtcu

Skip to content