Vrtec Tezno Maribor

Predstavili so nas na RTV Slovenija v oddaji Dobro jutro

V enoti Lupinica so se v letošnjem šolskem letu odločili za projekt enote Ko se srečata umetnost odraslega in otroka: Kamen – most v umetnost. Namen projekta je bilo omogočiti otrokom aktivno raziskovanje, spoznavanje, kritično razmišljanje o kamnu, kot umetniškem sredstvu ter z njim ustvarjati različne dimenzije otrokove ustvarjalnosti.

K sodelovanju so povabili strokovnjake iz različnih področij umetnosti:

  • dr. Tomaža Zupančiča, zaposlenega na Pedagoški fakulteti Univerze v Mariboru in že vrsto let kot strokovnjak na likovnem področju predšolske vzgoje sodeluje z našim vrtcem.
  • Nejca Cvirna , kitarista, s katerim, smo ustvarili glasbeno pravljico z naslovom: Kamen, kamen, kamenček. Posebnost in zanimivost glasbene pravljice je, da so vsi instrumenti narejeni iz kamna, vsebino in besedilo vezne pesmi so si izmislili otroci, uvodno pesem pa nam je zaigral Nejc.
  • Sebastijana Lukovnjaka –  vsestranskega umetnika, ki deluje na različnih področjih umetnosti in kulturnega ustvarjanja. Srečamo ga v vlogi avtorja glasbe, tekstopisca, aranžerja, izvajalca, lutkarja in učitelja. Je član skupine LEONART, hkrati pa oče deklice iz Rumene igralnice.

Kamen ni samo sestavni del zemeljske skorje, nekaj kar samo leži na tleh, ni samo gradbeni material, je veliko več…

O tem, kaj vse je lahko kamen, so razmišljali otroci iz Rumene igralnice, ustvarili so besedilo pesmi, ki jo je v ustvarjalni glasbeni delavnici pomagal uglasbiti g. Sebastijan in se s tem predstavili v oddaji Dobro jutro na RTV SLO.

Oddajo si lahko ogledate (od 1:42:00 naprej) na tej povezavi

Skip to content